Un deputat AUR a declarat că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. Care este de fapt situația veniturilor sale

Publicat: 22 04. 2021, 12:29
sursa foto: Facebook

Situație revoltătoare în Parlamentul României. Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a susținut în declarația de avere că singurul său venit constant încasat anul trecut a fost alocația de stat a celor doi copii ai săi. Deputatul AUR mai menționează și o chirie agricolă de 980 de lei anual și chiar un câștig la loto de 1.500 de lei. Abia după ce este luat la întrebări de jurnaliști, deputatul AUR recunoaște că deține mai multe proprietăți și că deține o firmă, informații absente în declarația de avere.

La prima vedere, deputatul a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toți parlamentarii. El menționează alocația de stat a celor doi copii ai săi, 4.440 de lei, o chirie agricolă de 980 de lei și un câștig la loto de 1.500 de lei. Întrebat de Digi24, cum a putut să trăiască, anul trecut cu câțiva lei pe zi, Ciprian Ciubuc și-a amintit brusc că este vorba despre o declarație incompletă și că o va completa.

Întrebat dacă acestea sunt toate veniturile sale, deputatul a declarat pentru Digi24 că mai are două case la Chișinău, pe care le-ar fi închiriat. El a precizat că nu le-a trecut pentru că nu a știut că trebuie să treacă și chiriile pentru case.

Parlamentarul AUR și-a amintit brusc că mai are și o firmă, de unde a încasat dividende. El nu a menționat aceste lucruri nici în declarația de avere, nici în cea de interese.

Reporter: Despre ce firme este vorba, că nu sunt trecute în declarația de avere?

Ciprian Ciubuc, deputat AUR: Proimo Profesionist Grup. Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajați și conform legii nu este obligatoriu să prezinți un raport contabil, așa ni s-a spus.

Deputatul Ciubuc nu a știu săspună jurnaliștilor de la Digi24 câți bani a încasat anul trecut de la firma sa, ca dividende.

Reporter: În 2020, anul trecut, câți bani ați câștigat dumneavoastră net, pentru a vă întreține familia?

Ciprian Ciubuc susține că din dividende din Proimo Profesionist Grup a încasat 7.386 de lei.

Reporter: Asta înseamnă 600 și ceva de lei pe lună.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR: Da, și mai am venituri pe care nu le-am declarat, de la cele două case pe care le închiriez. O să completez declarația de avere.

Reporter: Din ce mi-ați spus până acum, domnule deputat, reiese că dumneavoastră și familia dumneavoastră, soția și doi copii, ați trăit lunar cu 1.200 de lei. Ciprian Ciubuc, deputat AUR: Da. Da. Tata are proprietăți închiriate la Chișinău și ne-a mai susținut pe parcursul timpului.

Din toată discuția purtată cu deputatul AUR reiese că singurul venit constant și la vedere a fost alocația copiilor. Ciprian Ciubuc, deputat AUR: „Venitul constant a fost alocația copiilor și dividende, da.”