Un delfin adus de furtună a murit pe plaja din Vama Veche

Un delfin adus de furtună a murit pe plaja din Vama Veche

Un delfin a murit pe plaja din Vama Veche. Mamiferul adus de furtună la mal n-a putut să facă faţă valurilor şi să ajungă în larg, pentru că era bolnav. Ore întregi a fost tratat de o echipă de biologi şi pescari, însă nu a supravieţuit.

Delfinul a fost găsit de pescari. Era slăbit, iar valurile mari îl împingeau către mal. Aşa că oamenii l-au urcat în barcă şi au chemat o echipă de biologi. Voluntariii de mediu împreună cu un specialist de la Delfinariu din Constanţa au ajuns imediat pe plaja din Vama Veche. Mamiferul a fost consultat medical, i s-a făcut o injecţie şi a fost măsurat.

„Ştim foarte bine că toţi delfinii care ajung la mal sunt în ultimul stadiu, dar asta nu ne împiedică să încercăm să facem tot posibilul să-i salvăm. În genetica lor este scris că malul, ţărmul este un loc sigur, un loc unde pot sta liniştiţi. În afară de acst lucru, un delfin vine instinctiv într-o zonă în care se poate sprijini instinctiv astfel încât să nu rişte să se înece, deci este şi o măsură ca va putea să respire liniștit, fără să facă un efort foarte mare. Din păcate, delfinul care arăta o dorinţă nemaipomenită de a trăi a murit”, a declarat directorul Delfinariului din Constanța, Angelica Curlișcă.

Delfinul era o femelă adultă, de aproximativ 7 ani. A fost dusă la Direcţia Sanitar Veterinară din Constanţa pentru autopsiere, iar medicii vor stabili de ce suferea mamiferul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`