Un cont de donații pentru refugiații din Ucraina, deschis la nivelul IGSU. Mara Mareș: Resursele vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie

Un cont de donații pentru refugiații din Ucraina, deschis la nivelul IGSU. Mara Mareș: Resursele vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie
Foto: Facebook / Inspectoratul pentru situații de Urgență

Românii care doresc să sprijine refugiații din Ucraina vor avea la dispoziție și un cont de donații către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Președinta TNL, Mara Mareș este cea care a inițiat acest demers, alături de Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Persoanele fizice și juridice care vor să-i ajute pe refugiații care intră în România în urma agresiunii din Ucraina pot face acum transferuri în bani direct către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), iar sumele donate de companii sunt recunoscute ca fiind cheltuieli deductibile.

Cont de donații pentru refugiați, deschis la nivelul IGSU

Guvernul a înființat un cont special, care este alocat direct Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, instituție al cărui rol este de a interacționa și ajuta direct refugiații.

Decizia vine după ce numeroase persoane și-au exprimat dorința de a sprijini ucrainenii care sosesc în România prin donații în bani. Pentru ca aceste oferte de donații în bani să se poată realiza, și pentru a putea colecta aceste sume care provin atât de la persoane fizice, cât și de la companii, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate.

Cu sprijinul Ministerului Finanțelor, aceste transferuri bănești au fost recunoscute și catalogate drept cheltuieli deductibile, astfel încât companiile, microîntreprinderile și persoanele fizice autorizate să poată să scadă aceste sume transferate, atunci când își calculează profitul, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Cum pot dona românii bani pentru refugiații din Ucraina, în contul IGSU

Plata efectivă a acestor sume se poate face în mai multe modalități: fie prin virament bancar, fie precum o plată obișnuită în mediul online – ca și cum donatorul ar plăti pentru produse sau servicii achiziționate online, fie în numerar sau prin POS la unitățile Trezoreriei Statului.

Link-ul de plată va fi publicat pe site-ul Guvernului, pe platforma ghiseul.ro și pe alte pagini web ale autorităților publice.

Mara Mareș, președintele TNL, este inițiatorul proiectului

Președintele TNL, Mara Mreaș a inițiat procesul de deschidere a contului pentru donații destinate refugiaților, la IGSU.

Vreau să le mulțumesc pentru implicare și operativitate reprezentanților Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne și Autorității pentru Digitalizarea României, alături de care am lucrat pentru înființarea și operaționalizarea acestui cont.

Le mulțumim tuturor cetățenilor pentru resursele pe care le oferă, și tuturor companiilor care aleg să se implice în acest efort colectiv.

Îi asigurăm pe toți că le apreciem implicarea, solidaritatea și empatia de care dau dovadă, și că resursele pe care le oferă sunt folosite în mod chibzuit și ajung la cei care au cu adevărat nevoie de ele”, a declarat Mara Mreș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`