Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale. Cine s-a înscris până acum

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale. Cine s-a înscris până acum
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Termenul limită pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidențiale din România expiră sâmbătă, la miezul nopții. BEC va evalua și decide validarea sau respingerea candidaturilor depuse.

Până acum, zece candidați au fost înregistrați pentru cursa la Cotroceni, inclusiv unul al cărui dosar a fost respins — fostul lider al minerilor, Miron Cozma. Se așteaptă ca Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, să-și depună candidaturile în ultima zi.

Curtea Constituțională se va reuni sâmbătă, la ora 17:00, pentru a discuta contestațiile legate de candidaturile lui Mircea Geoană, Nicolae Ciucă și Diana Iovanovici-Șoșoacă, după ce au fost înregistrate vineri.

„În vederea soluționării acestora în termen legal, a fost stabilită o ședință de judecată pentru sâmbătă, 5 octombrie 2024”, a transmis CCR.

În ultimele zile, BEC a validat candidaturile mai multor candidați la președinție, printre care George Simion și Elena Lasconi. De asemenea, vineri au fost depuse candidaturile lui Cristian Diaconescu, Cristian Terheș și Ana Birchall.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`