UDMR vrea să intre la guvernare după alegeri, spune Kelemen Hunor: „Am pregătit un program politic”

Publicat: 06 10. 2024, 17:21
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Guvernul României / Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea pe care o conduce vrea să intre la guvernare după alegeri, duminică, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Arad, potrivit Agerpres.

UDMR vrea să intre la guvernare după alegeri

UDMR, spune Kelemen Hunor, a pregătit un program politic.

„Am pregătit un program politic, program electoral, dar nu neg că este, de fapt, şi un program de guvernare, fiindcă după alegerile parlamentare (avem – n.r.) această dorinţă de a face parte din Executiv, o dorinţă a fiecărui partid, a fiecărei formaţiuni politice, o dorinţă legitimă şi este şi dorinţa noastră, dacă vom avea susţinerea electoratului nostru şi dacă vor fi condiţii pentru a face parte din Executiv într-o perioadă extrem de dificilă pentru România, cu provocări uriaşe şi cu o situaţie bugetară nu prea bună”, a declarat liderul UDMR.

Cea mai mare provocare pentru România, în opinia lui Kelemen Hunor

Președintele UDMR consideră că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România este cea demografică.

„Este, pe termen lung, cea mai mare provocare pentru România. Cam de trei ani vorbesc despre această problemă, de această provocare şi spun că, după toate calculele, dacă continuăm trendul, undeva în 2050, România va avea sub 15 milioane de locuitori. Nu asta este problema cea mai mare, ci structura de vârstă, fiindcă va fi o societate îmbătrânită şi nu poate fi susţinută de forţa de muncă, nici un sistem social, nici sistemul de pensii, sistemul de sănătate. De aceea suntem în ultima clipă, în ultimul ceas, avem nevoie de politici pe termen lung, pe termen foarte lung, prin care să încercăm să ţinem oamenii acasă, pe pământul lor natal, să susţinem natalitatea, să susţinem tinerii”, a adăugat Kelemen Hunor.