UDMR amenință în continuare cu ieșirea de la guvernare / Csoma Botond: „Nu suntem de acord cu aceste mutații politice între PNL și PSD” (VIDEO)

Publicat: 09 05. 2023, 13:33
Actualizat: 09 05. 2023, 13:37
Foto: Facebook @ Csoma Botond

Csoma Botond a declarat din nou marți că UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare dacă Ministerul Mediului va fi oferit celor de la PNL în urma rotativei la guvernare. Liderul deputaților UDMR a spus că nu este de acord cu înțelegerea care se conturează între PNL și PSD:

„Trebuie să ne raportăm la anul 2021. Dacă în 2021 valoarea aritmetică a UDMR-ului a fost x+1, nu văd niciun motiv ca acum, în 2023, când discutăm despre această rotativă care nu ne privește, nu am dat niciodată premier în această guvernare, nu cred că valoarea noastră a ajuns la x-1.

Aceasta este poziția noastră, credem că ne-am făcut treaba bine și vrem să lucrăm în continuare. Nu suntem de acord cu aceste mutații politice care se conturează între PNL și PSD. Dacă se ajunge la această concluzie între PNL și PSD Că UDMR nu mai are aceeași valoare aritmetică în 2023 cum a avut-o în 2021, ne gândim la modul serios să ieșim de la guvernare”.

În ceea ce privește posibilitatea ca UDMR să primească un alt minister, Csoma Botond a spus că nu s-a discutat acest subiect:

„Nu am discutat acest aspect, da, putem discuta despre Ministerul Agriculturii de exemplu, al Energiei. Am spus aceste ministere pentru că avem oameni care ar putea să facă o treabă bună. Corect ar fi să avem un protocol al coaliției care să fie în vigoare și astăzi și să păstrăm aceste trei ministere”.