Tudose: PNL-iștii s-au înghesuit să se laude cu neimpozitarea pensiilor militarilor sub 3.000 de lei. De fapt, inițiativa e a PSD (VIDEO)

Tudose: PNL-iștii s-au înghesuit să se laude cu neimpozitarea pensiilor militarilor sub 3.000 de lei. De fapt, inițiativa e a PSD (VIDEO)
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose. Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Președintele Consiliului Național al PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, i-a acuzat pe PNL-iști că și-au asumat pe nedrept meritele pentru inițiativa privind neimpozitarea pensiilor militarilor sub 3.000 de lei. În fapt, a spus Tudose, inițiativa aparține PSD.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Tudose îi acuză pe PNL-iști că fură inițiativele politice

„Am auzit ieri cu stupoare o declarație a dlui Ciucă sau a PNL care spunea că dl președinte Ciucă a dat ordin ca PNL cu celeritate să genereze un text, Ministerul de Finanțe, prin care să rezolve situația militarilor. Problema e că exact cu o zi înainte a fost trimis de la Ministerul Muncii către Ministerul de Finanțe, deci de la un minister PSD la unul PNL, textul acestei Ordonanțe care intră azi.

După ce a ajuns la Ministerul de Finanțe, s-au înghesuit să facă declarații în acest sens, adică au început să revendice ei această inițiativă.

Ea a fost lucrată de săptămâna trecută, pentru luni doar a fost trimis textul dincolo. El a fost lucrat de săptămâna trecută, după ce premierul Ciolacu a constatat poziția PNL în Parlament.

Adică eu n-aș băga această categorie importantă – partea militară poliție, tot ce e purtător de uniformă – care n-au nicio vină că sistemul de dinainte nu a fost pe contributivitate și a fost acel sistem ocupațional cum e în toată lumea”, a declarat Mihai Tudose.

Tudose: PNL-iștii s-au opus în Parlament, acum spun că-i inițiativa lor

Acesta i-a întrebat apoi pe liberali „de ce s-au opus în Senat” dacă tot pretind acum că inițiativa este a lor.
„Eu am auzit că ei s-au opus ca nu cumva să fie o vulnerabilitate la candidatul lor la prezidențiale, să nu spună lumea ”liberalii au mărit pensii la militari, ca să-i mărească pensia lui Ciucă””, a continuat Tudose.
„Nu politizez, dar hai să nu fim ipocriți și să nu mințim”, a mai spus europarlamentarul PSD.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`