Toader, după ce Iohannis a refuzat revocarea lui Lazăr: Președintele ne-a obișnuit să spună măsura, apoi că se va documenta. Sigur că se va documenta… (VIDEO)

Publicat: 07 01. 2019, 13:24

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că procedura pentru numirea unui nou procuror-șef DNA nu este finalizată, din moment ce se discută despre o nouă împuternicire.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit luni în ședință pentru a discuta prelungirea mandatului interimar deținut de Anca Jurma la conducerea DNA.

”Procedura nu e finalizată, din moment ce se discută despre o nouă împuternicire. În țară sunt foarte mulți procurori oameni onești, de bunăcredință și bine pregătiți profesional. Am convingerea că secția de procurori va alege calea statului de drept, calea de protecție a drepturilor și libertăților și va abandona posibilitățile de împuternicie în funcție a celor care am auzit în interceptări sau convorbiri recente ”hai să-l facem pe ăla, să-i facem dosar celuilalt”. România e democrație, drepturile nu trebuie doar prevăzute în Constituție, ci trebuie protejate”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat ce va face de vreme ce Iohannis a anunțat deja că nu-l va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general, Toader a răspuns: ”președintele ne-a obișnuit – și m-ar fi surprins contrariul – să spună măsura, apoi că se va documenta. Sigur că se va documenta. Niciunul nu suntem desupra legii. Prin urmare, Constituția trebuie respectată de voie sau nevoie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.