ATAC la Kovesi! Tudorel Toader explică de ce nu s-a înscris NIMENI la concursul pentru ȘEFIA DNA

ATAC la Kovesi! Tudorel Toader explică de ce nu s-a înscris NIMENI la concursul pentru ȘEFIA DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut că, în opinia sa, nimeni nu s-a înscris la concursul pentru șefia DNA deoarece procurorii cred că numirea se va face ca până acum, anume prin ”înțelegere politică”. El a mai spus că un alt motiv ar putea fi acela că e nevoie de multă muncă pentru a aduce activitatea DNA în ”parametri constituționali”.

”Nu știu nici eu (de ce nu sunt candidați), dar nu uitați că numirile precedente au fost realizate uneori pe baza unei înțelegeri politice, să nu zic un troc politic. Gândiți-vă la ultima numire (a Laurei Codruța Kovesi), nu a fost procedură, nu a fost concurență și nu v-ați alarmat că nu s-au înscris. Altădată numirea s-a făcut în pofida unui aviz negativ al CSM.

Cred că unii dintre procurorii au această părere că numirea se va face ca în precedent pe baza unor înțelegeri. Vă asigur că nu va fi așa ceva. Pe de altă parte, cine vrea să fie șef la DNA, nu cred că nu sunt doritori, știu foarte biine realitatea de acolo, mai bine decât mine și dvs, își dau seama de cât de multă muncă este necesară pentru a face DNA funcțională. Prin urmare, acestea sunt, după părerea mea, motivele rezervei în înscrierea candidaturilor. Mai avem însă ziua de astăzi când cred că vom avea candidați”, a declarat Tudorel Toader.

Luni este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura pentru șefia DNA. Selecţia se va desfăşura până pe 30 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie