Tudor Chiuariu: Propunerile pentru procurorii șefi pot fi retrase până când nu sunt semnate de președinte

Publicat: 03 04. 2013, 16:24

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a declarat, miercuri, că propunerile pentru procurorii șefi, făcute de Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiției, pot fi retrage până când acestea sunt semnate de președinte și publicate în Monitorul Oficial.

”Propunerile pot fi retrase până în momentul în care se transformă într-o numire prin semnarea decretului de către președinte și publicare în Monitorul Oficial. Până în acel moment, ministrul Justiției are totală putere, putere deplină asupra propunerii și evident că o poate retrage. Noi așteptăm mai multe explicații asupra a ceea ce s-a întâmplat, dar nu există nicio explicație logică din punctul meu de vedere și cu siguranță, dacă vom desemna un ministru al Justiției, acesta va trebui să retragă propunerile și să facă alte propuneri pe care și le asumă”, a declarat senatorul liberal.

Acesta a explicat că toate chestiunile legate de nominalizarea unui ministru se vor discuta în cadrul Biroului Politic Național al USL, care are loc miercuri după-amiază.

Întrebat despre vehiculata sa nominalizare din partea PNL pentru preluarea portofoliului, Chiuariu a explicat că doar presa l-a nominalizat.

”Am fost nominalizat de dumneavoastră, vă mulțumesc. Cu mult timp în urmă m-am exprimat, în repetate rânduri, și am spus că șansele de a fi ministrul Justiției atâta timp cât domnul Băsescu este președinte sunt zero”, a mai spus senatorul PNL.

Chiuariu: Viitorul ministru al Justiţiei trebuie să retragă propunerile de procurori făcute de Ponta

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: