Tudor Chiuariu (PNL): Judecătorul CEDO Corneliu Bîrsan ar putea fi o variantă pentru ministerul Justiției

Publicat: 02 04. 2013, 15:24
Foto: evz.ro

Judecătorul CEDO Corneliu Bîrsan ar putea fi o variantă pentru portofoliul de Justiție, a declarat marți, în exclusivitate pentru postul B1 TV, liderul PNL Tudor Chiuariu. Totodată, președintele Comisiei juridice a Senatului s-a arătat sceptic în legătură cu numirea lui Victor Alistar pentru funcția de ministru al Justiției.

Despre o eventuală numire a sa în această poziție, Tudor Chiuariu a preferat să nu răspundă. „Nu-mi place să vorbesc despre mine”, a declarat liberalul.

Corneliu Bîrsan este soțul judecătoarei Gabriela Bîrsan, președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Procurorii DNA au început în octombrie 2011 urmărirea penală a Gabrielei Bîrsan sub acuzația de trafic de influență.

DNA a transmis CEDO, în noiembrie 2011, prin intermediul ministrului Justiției și Ministerului Afacerilor Externe, solicitarea de ridicare a imunității judecătorului CEDO Corneliu Bîrsan.

În acest caz, DNA a efectuat o percheziție la domiciliul soților Bîrsan în baza unui aviz al CSM și în baza unei încheieri a Curții Supreme. Avizul CSM și încheierea Curții Supreme au fost contestate de soții Bîrsan. Contestațiile au fost respinse, iar CSM a argumentat că în acest caz imunitatea de care beneficiază judecătorul CEDO Corneliu Bîrsan nu se transmite și soției sale, cea care este investigată de DNA.

Judecătorul Corneliu Bîrsan a acuzat DNA, la inceputul lunii martie, la Antena 3, că desfășoară anchete abuzive împotriva sa.

Tudoar Chiuariu, despre variantele pentru portofoliul de Justiție

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: