Tudor Chirilă: Ăștia reglementează pragul la HOȚIE mai abitir ca în februarie! Ce naiba ne-a adormit de nu mai PROTESTĂM ca atunci?

Tudor Chirilă: Ăștia reglementează pragul la HOȚIE mai abitir ca în februarie! Ce naiba ne-a adormit de nu mai PROTESTĂM ca atunci?

Proiectul prin care PSD vrea să dinamiteze Justiția a intrat pe repede înainte în Parlament, iar social-democrații se grăbesc să-l vadă aplicat cât mai curând posibil. El ar urma să treacă până vineri de Comisia specială condusă de Florin Iordache, autorul controversatei OUG13, iar în alte zece zile ar urma să fie adoptat în plenul reunit al Senatului și Camera Deputaților.

Pe lângă asta, săptămâna viitoare ar urma să iasă din dezbaterile Comisiei speciale și amendamentele de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Aici, cea mai dezbătută este modificarea infracțiunii de abuz în serviciu și introducerea unui prag valoric sub care fapta nu este considerată infracțiune. Introducerea unui prag ar echivala cu o dezincriminare parțială.

Practic, toate aceste mișcări ale PSD, ajutat de ALDE, echivalează cu o reînviere a controversatei Ordonanțe 13, cea care a scos în stradă mai bine e 600.000 de oameni la începutul anului, dar într-o formă chiar mai periculoasă pentru democrație, pentru statul de drept și pentru lupta anticorupție.

În tot acest context, însă, deși mult mai periculos decât la începutul anului, românii par a nu conștientiza pe deplin ceea ce se întâmplă, iar protestele nu mai sunt la fel de ample, remarcă Tudor Chirilă. O greșeală, continuă artistul, deoarece cu toții asistăm acum practic la legalizarea hoției.

”Sub ochii nostri adormiti astia reglementeaza pragul la hotie mai abitir decat in februarie. Ma intreb ce naiba ne-a adormit acum de nu mai putem sa protestam ca atunci? Pentru ca daca modificarile astea trec l, mai bine ii lasam cu OUG 13 pentru ca acum e mult mai rau”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie