Trimis în judecată de DNA, Mihai Chirica anunță că va candida iar la Primăria Iași: E o mare diferenţă între a avea dosare penale şi a fi condamnat de o instanţă

Publicat: 30 08. 2023, 19:32
Foto: Facebook @ Mihai Chirica

Mihai Chirica (PNL), primarul Iașiului, a anunțat că la anul va candida pentru un nou mandat. El a precizat că dosarele penale nu-l încurcă, deoarece una e să ai dosar penal și alta e să fii condamnat de o instanță.

Chirica va candida pentru un nou mandat la Primăria Iași

„Intrăm în an electoral. Fiesta! (…) Va fi un an greu. Bătălia va fi pe viaţă şi pe moarte, pentru că se vor utiliza metode neortodoxe, dar noi suntem pregătiţi, antrenaţi şi cred că avem această alură a câştigătorilor şi ştim să abordăm lucrurile. (…)

În proporţie de 99,9% voi candida din partea aceleiaşi formaţiuni şi cu acelaşi succes”, a declarat Mihai Chirica, potrivit Agerpres.

El a spus apoi că dosarele penale nu sunt motiv să nu candideze: „Nu aş avea motive să nu o fac. Legat de teoriile cu … să ştiţi că e o mare diferenţă între a avea un dosar penal sau mai multe, în cazul meu, şi a fi un infractor, adică să fii condamnat de o instanţă. Nu mă aflu în a doua ipostază şi nu voi fi niciodată”.

Faptele de care e acuzat primarul Mihai Chirica

Primarul Iașiului este trimis în judecată încă din aprilie anul trecut, procurorii DNA acuzându-l că, alături de alți oameni din instituție, au permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația. Acuzațiile formulate sunt de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu.

În 2021, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dar în ianuarie 2023 magistrații Judecătoriei Bârlad au oprit procesul invocând prescripția, după o decizie a Curții Constituționale.

În iulie anul acesta, jurnaliștii de la Reporter de Iași susțineau că Mihai Chirica ar fi avut o tentativă „ilegală cap-coadă” de a-și contrui o casă în centrul orașului, fără Plan Urbanistic Zonal, dându-și chiar el autorizația, din funcția de primar.