"Trebuie oprit circuitul banilor furați de la bugetul statului". Monica Macovei: Coaliția PNL-PSD face front comun pentru protejarea intereselor corupţilor

Publicat: 14 10. 2015, 13:43

Liderul M10 Monica Macovei critică decizia parlamentarilor PSD și PNL de a respinge înființare unei agenții care să se ocupe cu gestionarea bunurilor sechestrate.
Europarlamentarul este de părere că, prin decizia lor, liberalii și social-democrații fac scut în jurul corupților.
„PNL şi PSD au demonstrat încă o dată că fac front comun în Parlament pentru a apăra corupţia. Senatorii PNL şi PSD au respins ieri proiectul privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate, instituţie care se va ocupa de recuperarea prejudiciilor provenite din infracţiuni„, spune Macovei, conform unui comunicat remis B1TV.

M10 consideră că trebuie oprit circuitul banilor proveniţi din fapte de corupţie. Banii furaţi de la bugetul naţional, banii cetăţenilor, nu pot rămâne la infractori, declară Monica Macovei.

Votul dat în Senat arată că nici PSD şi nici PNL nu vor recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie, prin valorificarea bunurilor supuse unor dispoziţii de sechestru şi confiscare. Este evident că nici PSD şi nici PNL nu doresc confiscarea extinsă sau cooperarea cu instituţiile de recuperare a creanțelor sau cu autoritățile cu atribuții similare din alte state membre ale Uniunii Europene, pentru identificarea bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni.

Partidul M10 susţine ferm recuperarea şi executarea prejudiciilor. Cerem Camerei Deputaţilor, ca ultim for decizional, să voteze pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate„, conchide liderul M10.