Traian Băsescu: Victor Ponta e un mincinos fără caracter, care nu a făcut nimic pentru economie decât să aplice 35 de taxe

Traian Băsescu: Victor Ponta e un mincinos fără caracter, care nu a făcut nimic pentru economie decât să aplice 35 de taxe

Atacuri dure ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa premierului. Şeful statului l-a acuzat pe Victor Ponta că este un mincinos fără caracter, care n-a făcut altceva pentru economie decât să aplice 35 de taxe. Traian Băsescu a subliniat că va face tot ce-i stă în putere ca actualul şef al Guvernului să nu ocupe fotoliul de preşedinte al ţării.

În schimb, dacă partidele de dreapta formează o alianţă pentru a susţine un candidat unic la alegerile prezidenţiale au şanse foarte mari să dea viitorul preşedinte, a mai precizat şeful statului.

„Omul asta n-a facut nimic pentru economie, singurul lucru pe care l-a făcut, i-a aplicat 35 de taxe ca să facă bani pentru baronii locali. Voi face tot ce ține de mine ca omul acesta să nu ajungă președintele României, pentru că e un om fără caracter, mincinos și un om care crede că poate menține popularitatea doar prin imagine și nu prin acțiuni eficiente în economie. Îmi imaginez ce ar fi făcut el în 2010 când țara era pe punctul de a se prăbuși. Sunt convins că nu și-ar fi asumat alături de Guvern măsurile de salvare a României, ar fi mers tot pe demagogie”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu pentru TeleM Iași.

Şeful statului a arătat şi modul în care trebuie să reacţioneze dreapta politică.

„Dacă vor face o alianță să își desemneze un singur candidat, au șanse foarte mari să dea președinte. Văd formarea unei alianțe a unui bloc de centru dreapta care să susțina un singur candidat. Ponta e în campanie de la 1 ianuarie”, a mai spus Traian Băsescu.

În opinia, preşedintelui formarea unei asemenea alianţe, pentru a da candidatul unic la prezidenţiale, l-ar putea împiedica pe Victor Ponta să ajungă în fruntea ţării.

„Dacă partidele de centru-dreapta și de dreapta se unesc, Ponta nu are nicio șansă să câștige prezidențialele, ceea ce este foarte important pentru că i-am vazut declarația că a fost o mare greșeala depolitizarea DNA. E incredibil ce poate să spună un prim-ministru pentru a-și mobiliza ciocoii din teritoriu, baronimea asta care este toată cu funia la gât în raport cu justiția”, a mai afirmat președintele.

Băsescu: Ponta n-a făcut nimic pentru economie

Urmăriți B1TV.ro și pe
`