Băsescu, dezvăluiri BOMBĂ despre SPP: Serviciul protejează reprezentanții ONU în zonele de război. Luați în calcul asta… (VIDEO)
Parlamentarii au votat pentru constituirea un comisii speciale care să verifice posibile implicări ale Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi în activitatea unor lideri ai acestor partide.
Totul vine ca urmare a declarațiilor vicepremierului Paul Stănescu, cel care spunea că un apropiat al șefului SPP, Lucian Pahonțu, a venit la el și i-a spus să stea deoparte pentru că Sistemul de pregătește să-l ancheteze pe Liviu Dragnea.
Decizia a fost dur criticată de Traian Băsescu. Fostul președinte susține că SPP asigură de câțiva ani protecția reprezentanților ONU în zone de conflict. Or, dacă această comisie ar fi creată, organizația și-ar putea pierde încrederea în serviciul românesc.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
”Declarația vicepremierului Stănescu, că ar fi venit un trimis, care să-i spună lui la ureche că va fi o intervenție politică a SPP… Eu cred că ar fi trebuit întâi să vă verificați colegul dacă vă spune un adevăr sau nu.
Pe fond, vă atrag atenția asupra unui lucru: în momentul de față, SPP execută misiuni externe de protejare a trimișilor ONU în mai multe zone de conflict. Categoric, implicarea SPP într-o anchetă parlamentară nu va fi un element care să genereze prelungirea mandatului SPP în asigurarea securității reprezentanților ONU în zone de conflict.
Vă mai informez asupra faptului că, în fază inițială, dacă bine îmi aduc aminte în 2007, ne-au solicitat protecție SPP pentru reprezentanții ONU în zone de război pentru șase luni. De atunci, la fiecare șase luni, ONU solicită prelungirea misiunii ofițerilor SPP pentru protejarea reprezentanților ONU.
Rugămintea mea e să luați în calcul acest elemen. O structură de o asemenea natură implicată în protejarea reprezentanților ONU, cărora le asigură o deplină confidențialitate a misiunilor, o deplină securitate în zone de război… Implicarea Serviciului cu siguranță nu va fi de natură să creeze sau să perpetueze încrederea pe care ONU o are în acest Serviciu.
Poate revizuim votul și renunțăm la această anchetă, care va produce neîncredere internațională în SPP.
Mai mult, țineți cont că orice demnitar străin care intră pe teritoriul României are siguranța realizată de SPP. Nu vorbim numai de securitate fizică, ci și informațională”, a susținut senatorul PMP, de la tribuna Parlamentului.