Traian Băsescu și Victor Ponta, șefi de comisii în Parlament: Cum au fost împărțite comisiile între partide

Publicat: 09 01. 2017, 17:49

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualmentele senator PMP, a preluat președinția Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică din Senat, în timp ce fostul premier și actual deputat PSD, Victor Ponta, va conduce Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

Șerban Nicolae, criticat după ce în legislatură trecută a propus mai multe modificări controversate la Codul Penal, ce au fost ulterior respinse, va conduce acum Comisia Juridică a Senatului, conform digi24.ro.

Fostul consilier al premierului Dacian Cioloș, Cătălin Drulă, care a ajuns între timp deputat din partea USR, a preluat președinția Comisiei parlamentare pentru tehnologia informațiilor și comunicații.

Un alt nume controversat a preluat șefia Comisiei de politică externă din Camera Deputaților. Este vorba despre eputata UDMR Biró Rozália-Ibolya, care a devenit cunoscută după ce a fost propusă de Victor Ponta pentru funcția de ministru al Culturii, dar numirea sa a fost respinsă de președintele Traian Băsescu, întrucât nu stăpânea bine limba română.

Comisiei de politică externă a Senatului este condusă de social-democratul Sorin Cristian Dumitrescu, în timp ce Comisia economică, pentru industrii și servicii de senatorul liberal, Daniel Cătălin Zamfir, cunoscut pentru inițierea Legii Conversiei.

De trei ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a preluat președinția Comisiei pentru învățământ din Senat.