Traian Băsescu s-a înscris în PMP: Voi rămâne un politician extrem de incomod. Vreau să mă apăr în fața valului de denigrare (VIDEO)

Publicat: 09 10. 2015, 11:22
Foto: B1 TV

Traian Băsescu și-a anunțat adeziunea la Partidul Mișcarea Populară, precizând că, deși nu s-a gândit că după terminarea mandatului de președinte se va reîntoarce în politcă, viața îl obligă să facă acest lucru.

„Primul și cel mai important motiv al revenirii în viața politică este legat de ceea ce se întâmplă începând cu 22 decembrie 2014: o campanie de denigrare a celor două mandate pe care le-am avut, o negare a transformărilor prin care țara a trecut în zece ani, transformări importante, și a efortului uriaș care îl depun trusturi de presă și instituții ale statului pentru denigrarea mea personală. Singura soluție pe care o am este să revin în viața politică, să îmi apăr cele două mandate și să mă apăr și pe mine în fața valului de denigrare”, a precizat fostul președinte, la sediul PMP.

Băsescu a declarat că unul dintre obiectivele sale este acela de a lupta pentru drepturile omului, precizând că statul trebuie să înțeleagă că respectarea acestui drept nu este un lucru facultativ.

„Am constatat în aceste 11 luni de la terminarea mandatului că deși am depus eforturi de consolidare a instituțiilor statului trebuia să mai adaug ceva și n-am făcut-o, însă o voi face acum ca opoziție: responsabilitatea instituțiilor față de drepturile omului. Am vorbit despre nevoia de a consolida instituțiile , de a face instituții puternice, de la fărâma rețelele de corupție, dar niciodată n-am vorbit consistent că în paralel trebuie dezvoltat un proces responsabil pentru drepturile omului”, a adăugat fostul șef al statului.

Ultimul alt argument pe care Băsescu îl aduce pentru înscrerea în PMP, este experiența proprie, fiind hăituit de instituțiile statului. Totodată acesta a declarat că rămâne un politician incomod.

„Vă garantez că voi rămâne un politician extrem de incomod, fără să vreau război, niciodată nu o sa-mi închid gura. Văd că am avut dreptate când am spus că nu am înfrânt sistemul, doar l-am îngenuchiat. Sistemul trebuie să înțeleagă că democrația nu e facultativă, că oamenii nu pot fi hărțuiți atunci când vrea un șef de instituție. (…) Acestea sunt motivele care m-au adus în viața politică. Neputând să las o moșternire PDL-istă, pot lăsa o mișcare populistă”, a precizat Băsescu.

Traian Băsescu s-a înscris în PMP: Voi rămâne un politician extrem de incomod


Foto:pmponline.ro/