Traian Băsescu: România a plătit scump inconsecvențele politicienilor. Societatea nu taxează dur unele abordări care fac rău ţării
Președintele României, Traian Băsescu, a declarat joi la conferința “România în UE – 5 ani de la aderare”, organizată de MAE și Ministerul Afacerilor Europene, că țara a trebuit să “plătească scump” statelor UE pentru “inconsecvențele politicienilor”, cum ar fi „înființarea ANI – desființarea ANI”.
Șeful statului susţine că s-a făcut “un efort greu” pentru a le arăta liderilor europeni că România nu are “politicieni anti-europeni”.
„România a plătit extrem de scump, în interiorul acestui interval 2007-2012, incosecvențele politicienilor. Vă aduc aminte înființarea ANI – desființarea ANI. Înființarea DNA-ului, desființarea tentativă a DNA-ului. Doar exemple de mare notorietate, dar sunt şi multe altele provenite de la politicieni care au discrediat România consistent.”, a declarat Traian Băsescu.
„A fost nevoie întotodeauna de o luptă formidabilă să explici că a fost o greşeală şi că nu sunt politicieni anti-europeni în România. Vă rog să mă credeţi, a fost una din marile probleme a acestor 5 ani. Inconsecvenţa politicienlior care s-a transferat imediat în lipsă de credibilitate„, a mai spus şeful statului.
Vezi AICI şi AICI discursul integral susţinut de Traian Băsescu la conferinţa „România în UE – 5 ani de la aderare”
Președintele a mai subliniat faptul că unele abordări fac mult rău României şi că acestea nu sunt taxate îndeajuns de societate.
„Afirmaţii de genul când vin schimb legislaţia, când vin desfiinţez DNA-ul par mici aici. Se fac talk-show-uri împreună cu asistente pe tema declaraţiilor de ispravă şi societatea nu taxează dur astfel de abordări care fac mult rău României şi pun sub semnul întrebării consecvenţa„, a spus Traian Băsescu.
„V-o spun ca om care are feed-back-ul colegilor la cel mai înlat nivel, adică acolo unde se iau deciziile naţionale. Orice incosecvenţă ne trimite înapoi în timp din punct de vedere al credibilităţii. În ultimii doi-trei ani am reuşit să dobândim o credibilitate în creştere, ca urmare a consecvenţei. Esenţial este să nu începem din nou să ni se pară că e mai important interesul politicienilor decât interesul naţional, să ne apucăm să facem nişte modificări cum ne dau nouă bine la partid”, a adăugat preşedintele.
Vezi AICI ce a declarat Traian Băsescu despre capitalismul de după criză
http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf