Traian Băsescu: România a plătit scump inconsecvențele politicienilor. Societatea nu taxează dur unele abordări care fac rău ţării

Traian Băsescu: România a plătit scump inconsecvențele politicienilor. Societatea nu taxează dur unele abordări care fac rău ţării
Foto: B1 TV

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat joi la conferința “România în UE – 5 ani de la aderare”, organizată de MAE și Ministerul Afacerilor Europene, că țara a trebuit să “plătească scump” statelor UE pentru “inconsecvențele politicienilor”, cum ar fi „înființarea ANI – desființarea ANI”.

Șeful statului susţine că s-a făcut “un efort greu” pentru a le arăta liderilor europeni că România nu are “politicieni anti-europeni”.

„România a plătit extrem de scump, în interiorul acestui interval 2007-2012, incosecvențele politicienilor. Vă aduc aminte înființarea ANI – desființarea ANI. Înființarea DNA-ului, desființarea tentativă a DNA-ului. Doar exemple de mare notorietate, dar sunt şi multe altele provenite de la politicieni care au discrediat România consistent.”, a declarat Traian Băsescu.

„A fost nevoie întotodeauna de o luptă formidabilă să explici că a fost o greşeală şi că nu sunt politicieni anti-europeni în România. Vă rog să mă credeţi, a fost una din marile probleme a acestor 5 ani. Inconsecvenţa politicienlior care s-a transferat imediat în lipsă de credibilitate, a mai spus şeful statului.

Vezi AICI şi AICI discursul integral susţinut de Traian Băsescu la conferinţa „România în UE – 5 ani de la aderare”

Președintele a mai subliniat faptul că unele abordări fac mult rău României şi că acestea nu sunt taxate îndeajuns de societate.

„Afirmaţii de genul când vin schimb legislaţia, când vin desfiinţez DNA-ul par mici aici. Se fac talk-show-uri împreună cu asistente pe tema declaraţiilor de ispravă şi societatea nu taxează dur astfel de abordări care fac mult rău României şi pun sub semnul întrebării consecvenţa„, a spus Traian Băsescu.

„V-o spun ca om care are feed-back-ul colegilor la cel mai înlat nivel, adică acolo unde se iau deciziile naţionale. Orice incosecvenţă ne trimite înapoi în timp din punct de vedere al credibilităţii. În ultimii doi-trei ani am reuşit să dobândim o credibilitate în creştere, ca urmare a consecvenţei. Esenţial este să nu începem din nou să ni se pară că e mai important interesul politicienilor decât interesul naţional, să ne apucăm să facem nişte modificări cum ne dau nouă bine la partid”, a adăugat preşedintele.

Vezi AICI ce a declarat Traian Băsescu despre capitalismul de după criză

Traian Băsescu, despre inconsecvenţa politicienilor

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)