Băsescu: Raed Arafat se autoevaluează ca fiind perfect. El tot timpul are explicații și alții sunt de vină când mor oameni (VIDEO)

Publicat: 25 10. 2019, 20:35

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că nu l-a văzut niciodată pe Raed Arafat asumându-și ceva. Arafat tot timpul are explicații și alții sunt de vină când mor oameni, a susținut europarlamentarul PMP.

„De regulă, Raed Arafat se autoevaluează ca fiind perfect. N-am văzut niciodată la Arafat asumându-și ceva. El tot timpul are explicații și alții sunt de vină când mor oameni”, a afirmat Băsescu.

Fostul șef de stata mai susținut că imaginile date publicității recent cu interveția de la Colectiv „ne arată o pregătire zero pentru intervenție la momete grele. Antrenament – zero!”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Lipsa de antrenament, lipsa de principii de intervenție. O intervenție de salvare e ca o intervenție militară pentru salvarea unui ostatic: se face cu precizie chirurgicală și cu unul care are responsabilitatea ordinelor. La noi, e hărmălaie cu totul când intervine ISU. Vorbesc toți!”, a mai declarat Băsescu, pentru B1 TV.

În opinia sa, Raed Arafat e sincer când spune că nu știa de existența imaginilor date publicității de către jurnaliștii Libertatea: „E șeful unui sistem și e obligatoriu ca șeful sistemului să dea explicații publice. Din ce spune, eu îl cred asupra unui lucru, în mod cert, că nu a știut de film, pentru că și cei care aveau atribuțiuni directe, în mod cert, s-au apărat. Acest film n-a fost găsit la Arafat și sper că nu mă suspectează nimeni că l-aș apăra. Dar vreau să fie corectitudine instituțională. Filmul nu afost la Arafat, a scăpat din altă parte, a fost ținut la pompieri sau în altă parte în această zonă. Contrar a ce spune Arafat, că așa a fost la început, dând de înțeles că apoi a fost mai bine, nu, domnule Arafat! În astfel de situații, tot ce începe prost se termină și mai prost. A fost evident că toate structurile ISU au fost absolut depășite de evniment”.