Traian Băsescu, primele declaraţii după ruperea USL: Actualul Guvern, instabil. Ponta şi Antonescu ar fi îngropat România în timpul crizei (VIDEO)

Publicat: 26 02. 2014, 12:39

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri, primele declaraţii după ieşirea PNL de la guvernare, respectiv ruperea USL. Şeful statului susţine că a semnat decretele de numire a miniştrilor interimari propuşi de Victor Ponta, dar că actualul Guvern este unul instabil. Totodată, preşedintele a ţinut să sublinieze iresponsabilitatea celor doi lideri ai USL, în comparaţie cu stabilitatea asigurată de fostul premier Emil Boc în perioadă de criză economică.

”Primul ministru a solicitat ca alte șapte ministere să fie ocupte de miniștri interimari, actuali membri ai Guvernului. Înțelegând că nu a terminat negocierile cu alte formațiuni politice cu privire la asigurarea unei majorități în Parlament, am fost de acord să semnez decretele de numire, au și plecat spre Monitorul Oficial la ora 12:10. În acest moment, Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un Guvern instabil. Am speranța că planificare pe care o are premierul, cel mai târziu marți să treacă prin Parlament cu o nouă structură guvernamentală, se va întâmpla pentru ca România să aibă un Guvern legitim”, a declarat Băsescu.

Vezi AICI declaraţia integrală a preşedintelui Traian Băsescu

Șeful statului s-a arătat deranjat de faptul că a fost prins în jocul dintre Ponta și Antonescu, spunând că el comunică instituțional cu toți oficialii, fără a face aranjamente politice.

”Dacă este ceva ce mă deranjează este că sunt atât de mărunți cei doi lideri – Ponta și Antonescu – încât au simțit nevoia să facu un joc despre cine comunică cu președintele. Și ăsta ar fi motivul pentru care se despart. Cu niciunul nu fac aranjamente politice, eu comunic instituțional cu ei. Pasiunea de a pune criza pe seama intervențiilor mele este greșită și mincinoasă”, a adăugat acesta.

Totodată, Traian Băsescu a susţinut că România s-ar fi ”îngropat” dacă îi avea la guvernare pe Ponta și Antonescu în timpul crizei din 2009-2011.

”În perioada asta de când se chinuie să arate cine e vinovatul pentru ruperea USL am avut timp de reflecție și mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009-2011 s-ar fi aflat la Guvern astfel de oameni și nu Emil Boc, un lider responsabil. A fost o șansă pentru România că oameni de proastă calitate ca Ponta și Crin nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiți de responsabilitate față de cei care i-au ales”, a conchis președintele.

Băsescu, despre ruperea USL: Guvernul este instabil