Traian Băsescu: Premierul să nu mai atace instituțiile statului. Mai bine aprecia prestația procurorilor decât să acuze CSM că a organizat un circ

Traian Băsescu: Premierul să nu mai atace instituțiile statului. Mai bine aprecia prestația procurorilor decât să acuze CSM că a organizat un circ

Traian Băsescu a făcut, din nou apel la adresa Guvernului, în special a premierului Victor Ponta, să renunțe la atacarea instituțiilor statului.

Președintele a făcut astfel referire la declarațiile de luni ale lui Ponta, legate de audierile lui Ioan Irimie și Tiberiu Nițu, candiații propuși de ministrul Justiției, pentru funcțiile de procuror al României și la funcția de procuror-șef al DNA. (Detalii AICI)

Nu spun că sunt instituții pefecte, dar sunt instituți care au misiunea lor, și mai ales când vine vorba de CSM, discutăm de atacuri la adresa altei puteri în stat. Un process de intimidare a instituțiilor” a explicat Traian Băsescu.

Mai degrabă primul ministru aprecia prestația celor doi procurori decât să acuze CSM că a organizat un circ. Nu! CSM a fost mai transparent decât Minsiterul Justiției și a vrut ca oricine care este interesat să vadă, din discuții, calitatea candidaților la funcția de procuror al României și la funcția de procuror-șef al DNA” a mai spus președintele.

Băsescu, despre atacurile la CSM

Embed:

Ulterior, Băsescu a precizat că avizul negativ nu îl va împiedica să îi numească totuși pe cei doi în funcțiile amintite.

Doamne ferește. Avizul CSM-ului este consultativ. Eu încă nu am fost sesizat de ministrul Justiției. Eu doar am remarcat atactul lui Victor Ponta la o instituție care a fost transparentă” a spus președintele.

Băsescu, despre numirea lui Irimie și Nițu

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`