​​​​​​​Traian Băsescu: PNL a reușit să-și demobilizeze electoratul. Trebuie să-ți vezi președintele acolo, cu steagul în mână. Doamna Gorghiu scotea niște scâncete (VIDEO)

Publicat: 18 12. 2016, 19:34

Președintele PMP, Traian Băsescu, a vorbit duminică, în cadrul emisiunii ”X-Press”, despre eșeculPNL-ului la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

”A avut o campanie foarte slabă, fără mesaj. După ce că au bâlbâit-o la primăria Capitalei, atunci a început alunecarea lor. Acum au ținut să spună că au un candidat de prim-ministru, dar care n-a dat un semnal că ar vrea să fie prim-ministru decât în ultima săptămână.

O inadmisibilă lipsă de viziune și de decizie politică. Cum să mă încurc cu unul care nu vrea să spună că își dorește să devină premier.

PNL a reușit să-și demobilizeze electoratul. Eu am sentimentul bătăliilor politice, trebuie să-ți vezi președintele acolo cu steagul în mână. Doamna Gorghiu scotea niște scâncete. Ce lider era ăla care să mobilizeze electoratul PNL? Au avut numai soluții nefericite din punct de vedere politic”, a declarat Băsescu.

Fostul șef al statului a mai catalogat drept ”o catastrofă” campania de comunicare a liberalilor.

”Este clar că din punct de vedere al consultantului de imagine, a fost catastrofă. Felix Tătaru, care mi-e amic, trebuie să recunoască și el că are limite. Nu poate să facă mai nimic din nimic. Nici măcar ce avea PNL-ul nu a fost valorificat”, a mai spus liderul PMP.

Traian Băsescu: PNL a reușit să-și demobilizeze electoratul. Trebuie să-ți vezi președintele acolo cu steagul în mână. Doamna Gorghiu scotea niște scâncete

#DIRECT_ONE_f3uemw#

Traian Băsescu a vorbit și despre consultarea cu șeful statului, de la Cotroceni.

”Nu a fost o consultare în adevăratul sens constituițional, dar cred că președintele a vrut să ia temperatura partidelor. (…) Nu s-a discutat cu mandatele pe masă, a fost pur și simplu o tatonare a președintelui și cred că nimeni nu-i poate lua acest drept.

Fără să fiu un apărător al lui Iohannis și eu, dacă aș fi văzut cifrele care au ieșit după alegeri, mi-aș fi pus mâinile în cap și aș fi încercat să văd cum se poate descurca treaba”, a mai spus Traian Băsescu.