Băsescu (PMP), despre Kovesi: În 2015 a înnebunit. Cred că a înnebunit-o puterea. Niciun om normal nu organizează spectacolele cu cătușe care au fost în fața DNA

Băsescu (PMP), despre Kovesi: În 2015 a înnebunit. Cred că a înnebunit-o puterea. Niciun om normal nu organizează spectacolele cu cătușe care au fost în fața DNA
Foto: Inquam Photos/ George Calin

Traian Băsescu a declarat că Laura Codruța Kovesi ”a înnebunit” în 2015 și că, din cauza modului în care a funcționat justiția atunci, asistăm acum la o prăbușire a încrederii românilor în sistemul judiciar.

”In 2015 a innebunit. Cred ca a innebunit-o puterea. Niciun om normal nu organizeaza spectacolele cu catuse care au fost in fata DNA. Ne vom aduce aminte de acest an 2015 si inceputul lui 2016 ca un an de care o sa ne fie rusine de modul cum a functionat justitia. Marea drama e ca erorile de atunci au dus la ce se intampla acum, prabusirea increderii in justitie. S-a ajuns in situatia ca procurorii sa se acuze unii pe altii de grup infractional organizat, va dati seama cum arata Romania?”, a declarat Băsescu, citat de stiripesurse.ro.

Candidatul PMP la europarlamentare a mai susținut că a existat un tandem Laura Codruța Kovesi – Florian Coldea, lucru care i-a și dat fostei șefe DNA sentimentul fals că are spatele acoperit pentru orice.

”Ce numiti voi stat paralel nu este un stat paralel. Acest stat paralel nu este altceva decat un stat democratic, construit dupa legi democratice, dar a fost deformat de oameni. Problema nu este de legi, problema este de oameni, care avand institutiile de mare putere cum sunt serviciile de informatii, parchetele, instantele, sunt oameni care detin puterea in stat”, a mai spus fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`