Traian Băsescu: Numirea lui Bolcaș la CCR, inadmisibilă. Nu voi participa la învestire şi nu se va organiza la Cotroceni

Publicat: 11 12. 2013, 20:28

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la emisiunea ”Bună seara, România”, că nu este de acord cu numirea lui Lucian Bolcaș la Curtea Constituțională, spunând că nu va participa la ceremonia de învestire a acestuia. Şeful statului susţine că nu poate trece peste dispreţul acestuia pentru statul de drept şi aminteşte de „problemele de antisemitism” pe care Bolcaş le are.

”Nu știu impactul, dar eu nu voi participa la această ceremonie la care este învestit Bolcaș. Iar această ceremonie nu se va organiza la Cotroceni„, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere demisia lui Valeriu Zgonea. DETALII AICI

„Nu știu cum vor interpreta juriștii, dar mi se pare inadmisibil să numești la CCR un om cu mentalitatea și gândirea lui Lucian Bolcaș. Nu pot să uit disprețul pe care îl are pentru statul de drept și l-a manifestat anul trecut, în vară, și are și probleme de antisemitism demonstrate„, a continuat preşedintele României.

„Problema e a lor, să găsească și soluția politică. Slavă Domnului că nefiind obligație constituțională, nu există sancțiuni pentru mine”, a spus Traian Băsescu”, a mai spus Traian Băsescu.        

Vezi AICI ce spune Traian Băsescu despre Legea amnistiei

Băsescu nu este de acord cu numirea lui Bolcaș la CCR