Traian Băsescu: Nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi al alegerilor locale, dacă așa va decide CCR (VIDEO)

Traian Băsescu: Nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi al alegerilor locale, dacă așa va decide CCR (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, în emisiunea XPress, de pe B1 TV, despre posibilitatea ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi, în contextul sesizării jurnalistului Liviu Avram privind neconstituționalitatea legii alegerilor.

”Trebuie să plecăm de la principiul ca democrația este despre 50%+1. Cred că de la acestă realitate a plecat domnul Avram când a făcut demersurile în justiție. Pe de altă parte, sunt țări în care alegerile se fac dintr-un singur tur. Deci nu putem spune că alegerile dintr-un singur tur nu sunt democratice”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu: Nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi al alegerilor locale dacă așa va decide CCR

#DIRECT_ONE_81nety#

Fostul șef al statului a precizat că nu vede o incapacitate a Guvernului de a organiza și un tur doi al alegerilor locale, dacă CCR va lua o decizie în acest sens.

”Cert este că în momentul de față toată povestea este pe masa CCR. Pe 4 se va pronunța Curtea și eu nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi dacă așa va decide CCR. Categoric PNL și partidele mici sunt avantajate (de alegerile în două tururi – n.r.) pentru că vor putea intra în acel proces de negociere și vor obține niște funcții în urma negocierii, în cazul în care candidatul lor câștigă alegerile. Cei avantajați în alegerile într-un singur tur sunt cei de la PSD”, a mai explicat Băsescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`