Traian Băsescu, mesaj despre așa-zișii doctoranzi: Unul ajunge profesor cu doctorat plagiat, după care ia toţi generalii şi îi face doctori. În cariera mea am primit multe invitații să mă fac doctor (VIDEO)

Traian Băsescu, mesaj despre așa-zișii doctoranzi: Unul ajunge profesor cu doctorat plagiat, după care ia toţi generalii şi îi face doctori. În cariera mea am primit multe invitații să mă fac doctor (VIDEO)
Foto: jurnalul.ro

Sistemul educațional din România are nevoie de o reformă curiculă. Aceasta este părerea fostului președintele Traian Băsescu.

Educația este un subiect la moțiunii sale cu privire la preluarea șefiei Mișcării Populare

„Din 1990 și până acum au fost vreo 20 de legi ale educației. Nimeni nu a avut forța să atingă problemele sensibile ale educației, indiferent de cât de bună sau proastă a fost legea educației. În baza acestei legi a educației trebuie o reformă curiculară. Copiii trebuie să învețe despre lucruri care le folosesc în viață și le dau o șansă. Restul pot învăța de pe internetul care e la mâna oricui. E esențial ca tinerii să aibă șansa de a avea o meserie la sfârșitul școlii”, consideră politicianul.

O altă prioritate este reabilitarea învățământului universitar „compromis de valul de doctorate”.

„Doctoratele înseamnă să aduci la fiecare teză ceva nou, să ai o contribuție, o gândire proprie. La noi se pare că o parte de doctorate sunt plagiate. Asa explică de ce universitățile merg foarte greu către acea cercetare aplicată care să se distribuie imediat în economie. Se adună toți felul de cumetri și cumetrii. Unul ajunge profesor cu doctorat plagiat, după care ia toţi generalii şi îi face doctori. Trebuie să respingem categoric furtul intelectual. E o ticăloșie prin care e înșelată țara. În cariera mea am primit multe invitații să mă fac doctor. Mi-am găsit și mulți îndrumători. Cel mai mândru sunt de titlul meu de căpitan de cursă lungă. Nu l-aș da pe niciunul care are titlul de doctor de plagiat”, a explicat fostul președinte.

#DIRECT_ONE_a3wjy6#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)