Traian Băsescu, la bilanțul MAI: Mi-aș dori ca salariații MAI să înceapă să refuze parteneriatul cu politicieni

Traian Băsescu, la bilanțul MAI: Mi-aș dori ca salariații MAI să înceapă să refuze parteneriatul cu politicieni

Președintele Traian Băsescu s-a aflat marți la bilanțul pe 2013 al Ministerul Administrației și Internelor, ocazie cu care a apreciat bilanțul pozitiv pe anul ce a trecut și a insistat pe o creștere a nivelului de vigilență și securitate pentru anul în curs.

”Ministerul de Interne are în mod categoric un bilanț pozitiv al lui 2013. Un an nu atât de dificil ca 2009, 2010 sau chiar 2011, dar în orice caz nu un an ușor. Lucrurile par a se complica însă acum pentru că MAI nu este un ministru oarecare. El rămâne ancordat în realitățile regionale de cele mai multe ori, fiind prima structură de securitate care trebuie să reacționeze vizibil. Iar evoluțiile regionale ne arată că în acest moment structuriile MAI trebuie să-și ridice nivelul de vigilență de la cel obișnuit către puțin mai sus. Primul semnal pe care vreau să îl trag pentru 2014 este creșterea nivelului de vigilență, securitate și protecție pentru că datele pe care le deține acest minister sunt date de interes pentru orice stat”, a spus președintele.

O a doua misiune pe care a menționat-o Traian Băsescu pentru MAI este implementarea codului de procedură penală și a codului penal.

”Este esențial ca, alături de procurori și judecători, polțiștii judiciari din MAI să realizeze o asimilare și o punere în practică rapidă a noilor coduri”, a spus acesta.

Șeful statului a vorbit și despre depolitizarea unor structuri ale statului, spunând că SRI, DIICOT și DNA sunt structuri care în prezent nu mai pot fi influențate de ”telefonul politic”.

”Mi-aș dori mult ca acest corp de elită al statului, salariații MAI, să înceapă să refuze parteneriatul vremelnic pentru a accede în carieră cu politicieni vremelnici și ei. Cariera dumneavoastră este de o viață. Dependența politică vă leagă de mâini în activitate, vă face depedenți în deciziile dumneavoastră, vă face uneori să nu vă puteți îndeplini misiunea pentru că strigă politicul căruia îi datorezi avansarea. Eu vă rog, aici, anchetați imediat și dacă e încălcare de lege – să răspundă inclusiv președintele României”, a mai spus Băsescu.

Băsescu, apel la MAI: Refuzați dependența carierei de suportul vremelnic al unui politician

Urmăriți B1TV.ro și pe
`