Traian Băsescu: Iohannis ar fi o figură mai proaspătă, dacă s-ar retrage Antonescu din cursa prezidenţială

Publicat: 06 05. 2014, 15:18
Foto: epochtimes-romania.com

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar fi „o figură mai proaspătă”, dacă s-ar retrage Crin Antonescu din cursa pentru prezidenţiale.

Șeful statului a precizat că prin stabilirea ţintei de 20% la alegerile europarlamentare, preşedintele PNL „joacă riscant”. 

„Antonescu joacă riscant, cum a jucat şi Blaga. Măcar Blaga nu a spus că îşi dă demisia”, a comentat Traian Băsescu pentru Gândul.

„Nu ştiu, probabil el ştie foarte bine atmosfera din interiorul PNL (…) Pentru mine, marea problemă a democraţiei, cel care face ţăndări instituţiile statului, este Victor Viorel Ponta. Nu mă amestec în problemele interne ale PSD, ar fi o încălcare a Constituţiei, de aceea nu aş vrea să dau verdicte cu privire la atmosfera din PNL”.

„Dacă îmi permiteţi un comentariu de analist, poate că Iohannis ar fi o figură mai proaspătă, dacă s-ar retrage Crin Antonescu”.

Preşedintele a precizat că, pin punctul său de vedere, declaraţia lui Antonescu că există posibilitatea de a nu mai candida a fost „una din declaraţiile mature” şi surprinzătoare pentru el.

„Nu ştiu de ce a făcut-o neapărat, dar un politician care lasă loc unor mişcări în favoarea obiectivului de a nu avea PSD şi la Cotroceni, mi se pare că este un politician care înţelege imperativele”, a comentat Traian Băsescu.