Traian Băsescu, înainte de vizita în Israel: Trebuie dată o atenţie deosebită securităţii Israelului

Publicat: 19 01. 2014, 16:55

Preşedintele Traian Băsescu face o vizită oficială în Israelul şi Teritoriile Palestiniene. Şeful statului se va întâlni atât cu preşedintele israelian Shimon Peres, cât şi cu liderul palestinian, Mahmoud Abbas.

Oficialii vor discuta despre relaţiile bilaterale, dar şi despre cooperarea împotriva terorismului, motiv pentru care o delegaţia a SRI îl însoţeşte pe Traian Băsescu la Tel Aviv.

„Obiectivele vizitei  în Israel sunt legate de colaborarea bilaterală. Unul din obiectivele legate de coperarea stintifica e cu privire la transferul de tehnologie israeliană în domeniul medical şi invitarea specialiştilor israelieni să participe în proiectul laserului de la Măgurele. Un interes aparte îl constituie cooperarea antiterorism motiv pentru care în delegația se află și reprezentanți SRI. Având în vedere ponderea lumii arabe, trebuie dată o atenţie deosebită securităţii Israelului”, a spus președintele, într-o conferință de presă pe Aeroportul Otopeni.

Preşedintele se va afla, în perioada 19-21 ianuarie, în vizite de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene, în cursul cărora are programate întrevederi cu preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, şi cu preşedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Băsescu: Trebuie dată o atenţie deosebită securităţii Israelului