Traian Băsescu: E nevoie de PMP pentru că PSD și PNL sunt acoperite de neputința de a găsi un nou obiectiv de țară și de neîncrederea românilor

Traian Băsescu: E nevoie de PMP pentru că PSD și PNL sunt acoperite de neputința de a găsi un nou obiectiv de țară și de neîncrederea românilor
foto: rfi.ro

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat că formațiunea politică în fruntea căreia se află, PMP, se dovedește a fi una viabilă, în contextul în care țara are nevoie de un partid nou, în contextul în care PSD și PNL ar fi acoperite de neputința de a găsi un nou obiectiv de țară, dar și de neîncrederea românilor, arată agerpres.ro.

"PMP se dovedește viabil nu doar pentru că a fost o idee bună, ci pentru că în România este nevoie de un partid nou. Un partid cu structuri teritoriale puternice, dar un partid nou. Eu nu spun că cele două mari partide de astăzi — se auto-dezmiardă când spun că 'noi suntem cele două mari partide', eu nu le recunosc ca fiind atât de mari. Deci cele două vechi partide, PSD și PNL, și-au atins în cei 26 de ani de tranziție, obiectivele fundamentale, obiectivele importante de țară. Țara este membră NATO, țara este în Uniunea Europeană — și sunt foarte mândru că am avut onoarea să semnez Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, în aprilie 2005, la Luxemburg — dar dincolo de aceste realități importante pentru prezentul și viitorul României, cele două partide vechi, partide ale tranziției, sunt acoperite de mizeria corupției, de ineficiența în administrație, de incompetență, de blamul numirii în funcții publice a unei clientele de partid și nu a unor oameni valoroși, sunt acoperite de neputința de a găsi un nou obiectiv de țară și, cel mai grav, sunt acoperite de neîncrederea românilor", a afirmat fostul șef de la Cotroceni.

Băsescu a specificat că nu a pus bazele PMP pentru că avea nevoie de un partid, având în vedere că nu mai are ce să obțină de la politică, ci pentru că este de părere că experiența sa în politica internă și externă trebuie să fie transferată unui partid.

"Tot ce s-a putut obține prin vot am obținut. Am fost de două ori, în două legislaturi parlamentar, am fost de două ori ales în funcția de Primar General al Capitalei, am fost ales de două ori în funcția de Președinte al României. Eu, personal, nu mai am ce să obțin de la politică, am obținut tot ce am vrut, tot ce am putut, tot ce a fost nevoie să obțin. Mă puteam retrage liniștit să-mi scriu memoriile, să-mi așez experiența a 24 de ani de politică într-o carte pe care cine vrea să o citească la bibliotecă să o poată citi, cine vrea să o cumpere să o cumpere, dar experiența rămânea într-o carte. Mi s-a părut prea puțin și incorect în același timp. Până la urmă experiența uriașă pe care am acumulat-o ca om politic, atât în politica internă, cât și în politica externă, capacitatea de a înțelege ce se întâmplă în lumea largă, capacitatea de a previziona lucrurile pentru că se văd elemente despre ce se va întâmpla în perioadele viitoare, acest lucru este păcat să rămână într-o carte și să nu fie transferat unui partid, să nu fie pus la dispoziția românilor în mod direct prin instrumente democratice care înseamnă partidele și să nu beneficieze românii de ele", a adăugat președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`