Traian Băsescu: Dreapta a fost distrusă de fuziunea dintre PDL și PNL

Publicat: 14 09. 2014, 10:44

Dreapta a fost distrusă de colaborarea PDL-ului cu liberalii, acuză preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a subliniat că liderul PNL, Klaus Iohannis, va uita, după alegeri, de sprijinul oferit de democrat liberali, iar fuziunea nu va mai avea loc.

Traian Băsescu a fost criticat recent de Vasile Blaga, care avertiza că nici şeful statului şi nici Călin Popescu Tăriceanu nu au unificat dreapta în perioada 2005-2006.

„Dreapta a fost distrusă de fuziunea PDL cu liberalii. Să te pupi peste noapte cu cei care te-au azvârlit in 2007 de la guvernare, probabil Blaga a uitat ca a fost aruncat de la guvernare de cei cu care se pupa acum,  cei care au făcut suspendarea din 2007, pe cea din 2012”, a afirmat Băsescu sâmbătă, la Școala de Vară a tineretului PMP.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nimeni nu îi poate reproşa Partidului Mişcarea Populară că a rupt dreapta.

„Să nu reproșeze nimeni PMP că a rupt dreapta, cei care s-au rupt de dreapta sunt acești hibrid – ACL
 Știți cât îmi e de greu să înțeleg cum e posibil ca un partid care a dat de trei ori primarul general al capitalei, de două ori președintele României, MUSCA parcă e așa, ca o mâță fără coadă”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului este de părere că PNL va trăda alianţa cu PDL după alegerile prezidenţiale.

„Plecați de la premiza că nu vă veți vărsa în PDL după ce vor constata ca îi vor da afară cei de la PNL, indiferent de rezultat. Pentru că eu nu cred ca se va realiza fuziunea PNL-PDL. Dacă domnul Iohannis va ajunge la Cotroceni, va uita că a fost și PDL pe acolo, iar dacă nu va ajunge, cu siguranță nu-și va aduce aminte”, a continuat președintele.

Vasile Blaga a acuzat că şeful statului este responsabil, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, pentru faptul că dreapta nu s-a unificat în perioada 2005-2006.