Traian Băsescu, despre acuzațiile lui Roșca Stănescu: Declarațiile sunt mincinoase. Voi proteja justiția de influența politicului până la capăt (VIDEO)

Publicat: 08 11. 2013, 18:37

Președintele Traian Băsescu a arătat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că a cunoscut de la început jocul lui Sorin Roșca Stănescu și a alianților săi, în legătură cu falsele acuzații de spălare de bani.

Întâmplarea cu Sorin Roșca Stănescu. Îmi mențin integral caracterizarea pe care i-am făcut-o ieri seară (n.r. joi seară). A fost un joc mult mai larg pe care din păcate pentru Sorin Roșca Stănescu și pentru cei cu care l-a făcut l-am înțeles din prima clipă dar am fost curios să văd până unde merge și el și marii gânditori de la Antena 3 în fiecare seară. Nu cred că se simte reprimat trustul pentru că îl pronunț. Nu pun presiune, doar observ. Promovarea minciunii nu a fost întâmplătoare. O fundație care ține de Voiculescu a depus documentele în februarie la Poliție”, a afirmat președintele.

Sigur că nimeni nu putea să dea vreo soluție favorabilă pe fundației domnului Voiculescu pe asemenea documente. Însă ieșirea publucă a lui Roșca Stănescu a fost una precipitată. A preluat el documentele aruncate de fundație la poliție în luna februarie pentru că intrase în dificultate pentru că anterior făcuse o declarație că și eu aș avea conturi în Seychelles. La doar două zile după afirmația că aveam bani puși în Seychelles a făcut declarația în Parlament la fel de mincinoasă. Eu i-am intentat o acțiune în instanță pentru declarația inițială legată de fondurile mele din Seychelles”, a rpecizat Băsescu.

Însă aș vrea să clarific povestea acestor documente pe care le-a scos Sorin Roșca Stănescu și le-a distribuit în presă cu afirmații mincinoase legate de spălare de bani în campania din 2004. Ele vin de la o anumită firmă din Cipru. Nefericită idee să folosească această firmă pentru că este firma prin care Sorin Ovidiu Vîntu a spălat bani. Acest lucru se află acum în investigarea procurorilor. De ce fac această afirmație? Nu pentru că știu ce au în dosar procurorii, dar știu ce am cerut eu președintelui Cirpului și anume deschiderea unei comisii rogatorii între România și Cipru pentru ca procurorii să aibă acces la informațiile cu privire la mișcări de bani făcute de societăți înregistrate în Cirpu de cetățeni români. Am avut probleme mari pentru că solicitarea la nivelul parchetelor nu a primit în răspuns pozitiv. Documentul pe care l-am înaintat președintelui cipriot era un document care cuprindea și numele acestei firme”, a explicat șeful statului.

Ghinionul lui Sorin Ovidiu Vîntu și Sorin Roșca Stănescu este subliniat și de faptul că prin această firmă s-au virat bani domnului Popa de la FNI care se află în Indonezia. A trebuit să trimit scrisori repetate către președintele Indoneziei pentru ca România să primnească acces la aceste informații. Să ai asemenea ghinion încât să vrei să îl implici pe președinte în mod fals într-o activitate de spălare de bani în care președintele știa forate bine cu ce s-au ocupat e un adevărat ghinion”, a continuat el.

Sorin Ovidiu Vîntu e parte a acesteri manopere. Lasarea către Poliție cu sprijinul fundației lui Voiculescu în luna februarie a avut rrlul de a pune procurorii pe drumuri greșite în spranța că dosarul va fi atât de mult întârziat încât se va îndeplini dorința lui Ponta, Antonescu, Sorin Ovidiu Vîntu și Sorin Roșca Stănescu să mi se termine mandatul. Voi proteja justiția de influența politicului până la capăt. Aici nu va exista un pas înapoi în ceea ce mă privește și îi avertizez că sunt foarte hotărât. Așa că fie că vorbim de Voiculescu, de Vîntu, de Ponta, de Crin Antonescu, de Roșca Stănescu, e bine să nu aibă nicio speranță că în ultimele 13 luni de mandat voi fi mai puțin vigilent în a apăra justiția de interferența politicului”, a subliniat președintele Băsescu.

Băsescu, despre acuzațiile lui Roșca Stănescu