Traian Băsescu: Cumpărarea de mașini la Guvern e o măsură neinspirată. Mai bine foloseau banii pentru facturi restante la ministere

Traian Băsescu: Cumpărarea de mașini la Guvern e o măsură neinspirată. Mai bine foloseau banii pentru facturi restante la ministere

Președintele Traian Băsescu a făcut, vineri, câteva observații de ordin economic, în condițiile în care joi s-a anunțat intrarea zonei euro într-o nouă perioadă de recesiune.

Șeful statului a aminit de o măsură „neinspirată” a guvernului Ponta pe sfârșit de an și anume achiziția unor mașini în cadrul instituțiilor și autorităților publice, care să nu depășească valoarea de 18.000 de euro.

„Este una din măsurile neinspirată pe sfârșit de an, dar caracteristică guvernărilor noastre. Acești bani de investiții se vor duce pe mașini mai serioase, nu pe Dacia care costă 7.500 de euro, sau Forduri B-Max. Cred că o măsură corectă era ca acești bani, dacă tot nu s-au cheltuit, să fie măcar utilizați la plata facturilor restante la diverse ministere. Deja blocajul economic devine tot mai consistent”, a spus președintele Traian Băsescu.

Guvernul a permis instituțiilor și autorităților publice să achiziționeze autoturisme și în afara Programului „Rabla”, eliminând astfel interdicția aplicată în ultimii 4 ani, dar impune ca mașinile cumpărate să nu aibă un motor mai mare de 1,6 litri și să nu coste mai mult de 18.000 de euro.

Citește aici mai multe despre soluțiile economice ale președintelui și despre necesitarea reformei în Sănătate.

Cumpărarea de mașini noi la Guvern, o măsură neinspirată

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`