Topul partidelor, la un an de la parlamentare: PSD scade, OPOZIȚIA creşte (SONDAJ)

Publicat: 22 11. 2017, 12:50

Cel mai nou sondaj realizat în România arată opţiunile politice ale românilor la un an de la alegerile parlamentare din 2016. Deşi rezultatele unui eventual scrutin anticipat ar genera tot o majoritate PSD-ALDE, există şi evoluţii spectaculoase în topul partidelor.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de CURS în luna noiembrie, în cazul în care s-ar organiza acum alegeri parlamentare, PSD ar obţine 43% din voturi, cu 2,5% mai puţin decât în 2016. Prima modificare importantă ar fi reprezentată de o creştere a procentelor ALDE, de la 6 la 9 procente.
Cea mai importantă creştere ar înregistra-o însă PNL. Potrivit sondajului, liberalii ar fi votaţi de 27% dintre români, faţă de 20 de procente care au ales PNL-ul la parlamentarele din 2016.

O uşoară ascensiune ar înregistra şi PMP, de la 5 la 6%, devenind al doilea partid de opoziţie, pe fondul prăbuşirii USR. Fostul partid al lui Nicuşor Dan ar obţine, potrivit sondajului, doar 5 procente, faţă de aproape 9 în 2016.
UDMR ar stagna la 6%, în vreme ce alte partide şi indepedenţii ar împărţi egal cele 4 procente rămase.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional şi a fost efectuat pe 1067 de participanţi, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroarea este de plus / minus 3%.

Topul partidelor, la un an de la parlamentare: PSD scade, OPOZIȚIA creşte

#DIRECT_ONE_ndwv5a#