Topul partidelor, la un an de la parlamentare: PSD scade, OPOZIȚIA creşte (SONDAJ)

Topul partidelor, la un an de la parlamentare: PSD scade, OPOZIȚIA creşte (SONDAJ)

Cel mai nou sondaj realizat în România arată opţiunile politice ale românilor la un an de la alegerile parlamentare din 2016. Deşi rezultatele unui eventual scrutin anticipat ar genera tot o majoritate PSD-ALDE, există şi evoluţii spectaculoase în topul partidelor.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de CURS în luna noiembrie, în cazul în care s-ar organiza acum alegeri parlamentare, PSD ar obţine 43% din voturi, cu 2,5% mai puţin decât în 2016. Prima modificare importantă ar fi reprezentată de o creştere a procentelor ALDE, de la 6 la 9 procente.
Cea mai importantă creştere ar înregistra-o însă PNL. Potrivit sondajului, liberalii ar fi votaţi de 27% dintre români, faţă de 20 de procente care au ales PNL-ul la parlamentarele din 2016.

O uşoară ascensiune ar înregistra şi PMP, de la 5 la 6%, devenind al doilea partid de opoziţie, pe fondul prăbuşirii USR. Fostul partid al lui Nicuşor Dan ar obţine, potrivit sondajului, doar 5 procente, faţă de aproape 9 în 2016.
UDMR ar stagna la 6%, în vreme ce alte partide şi indepedenţii ar împărţi egal cele 4 procente rămase.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional şi a fost efectuat pe 1067 de participanţi, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroarea este de plus / minus 3%.

Topul partidelor, la un an de la parlamentare: PSD scade, OPOZIȚIA creşte

#DIRECT_ONE_ndwv5a#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`