Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)

Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a vorbit despre adresa formulată de PNL către Biroul Electoral Central în ceea ce privește eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și a precizat că BEC „se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate” de liberali.

Toni Greblă, pe B1 TV, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis

„Astăzi a fost solicitat Biroului Electoral Central un punct de vedere cu privire la interpretarea unei anumite prevederi legale din legea alegerilor pentru Parlamentul României. Datorită faptului că reprezentantul partidului care a solicitat aceste lămuriri nu a fost prezent, a sugerat și s-a aprobat un termen până la ședința de joi a Biroului Electoral Central, când va fi examinată această solicitare și se va da un răspuns pe baza prevederilor constituționale și a legii care reglementează organizarea alegerilor parlamentare”, a declarat Toni Greblă.

„Alte comentarii nu aș vrea să fac, nici cu privire la disputa politică, nici la procesul legislativ care se desfășoară în Parlament în prezent, pentru că Autoritatea Electorală Permanentă, în ceea ce mă privește, rămâne neutră față de competitorii politici și nu va intra într-o dispută politică în niciun fel, iar Biroul Electoral Central se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate de Partidul Național Liberal”, a adăugat șeful AEP.

Toni Greblă: Nu am primit vreo solicitare adresată AEP

„Eu astăzi, de la ora 12, sunt la sediul Biroului Electoral Central și acum 10 minute am terminat ședința din data de astăzi. Până am plecat de la sediul Autorității Electorale, nu am primit vreo solicitare adresată Autorității Electorale Permanente, dar voi vedea mâine și, în funcție de ce va fi acolo, voi comunica un răspuns”, a mai spus președintele AEP, Toni Greblă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Rafa Nadal își pregătește revenirea pe teren. Turneul la care a fost înscris
23:00 - Ministerul Afacerilor Externe a reamintit avertismentul de călătorie pentru Liban: „Evitați orice călătorie”
22:44 - Sute de lovituri israeliene în Liban într-o singură zi. Benjamin Netanyahu, către poporul libanez: Războiul Israelului nu este cu voi, ci cu Hezbollah. De prea multă vreme vă folosește drept scuturi umane
22:35 - Trei bărbați din Prahova au intrat în curtea unui vecin și l-au luat la bătaie. Polițiștii au intervenit în scandal
22:35 - Românii, pe primele locuri în topul mondial al sedentarismului. Care sunt motivele pentru care nu facem mai mult sport
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur