Tomac (PMP): Președintele Iohannis are obligația politică de a numi un premier din afara PNL. Starea de urgență nu este un moft politic

Tomac (PMP): Președintele Iohannis are obligația politică de a numi un premier din afara PNL. Starea de urgență nu este un moft politic

Președintele PMP, Eugen Tomac, cere guvernanților să oprească jocurile politice întrucât situația creată de răspândirea coronavirusului este una extrem de gravă. Tomac atrage atenția că, după creiza epidemiologică, vine recesiunea și îi cere președintelui Klaus Iohannis să numească un premier din afara PNL.

„Opriți criza, lăsați jocurile, că vor arunca oamenii cu pietre în noi pe străzi.

Este prea mult. Am ratat anul 2019 și, în mod cert, suntem aproape să-l transformăm în unul dezastruos și pe cel în curs.

După criza epidemiologică, vine recesiunea. Economia va fi lovită dur, foarte dur.

Jocul politic trebuia încheiat. Nu există nicio scuză că s-a ajuns aici. Toate vocile raționale din societate au strigat fără să fie auzite. Joaca de-a țara a ajuns prea departe.

După aceste mișcări politice improvizate, Președintele Iohannis are obligația politică de a numi un premier din afara PNL, pentru a așeza la Palatul Victoria un guvern stabil, susținut de majoritatea partidelor parlamentare în mod asumat, nu doar formal, nu doar printr-o așezare forțată de împrejurări”, scrie Tomac pe Facebook.

Președintele PMP spune că țara are nevoie de un lider în aceste momente,”oameni de stat în toate pozițiile importante, nu de politicieni care nu se pot ridica deasupra vremurilor dure pe care le trăim.”

„Starea de urgență nu este un moft politic, ne-o impune realitatea acestor zile. Viitorul cabinet trebuie să servească interesele națiunii ca în vreme de război. Acest virus este mai periculos decât Armata Roșie. De aceea, este esențial să dăm țării un guvern nou foarte bun și credibil”, conchide Eugen Tomac.

Amintim că întreaga conducere a PNL este în izolare la domiciliu, după ce un senator liberal a fost confirmat cu COvid-19.

De altfel, în România s-au raportat până în prezent 70 de cazuri de infectare cu coronavirus. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`