Tobă, despre licitația privind achiziţia a 400 de maşini VW Polo: A fost câştigătoare oferta cu preţul cel mai scăzut și nu s-a depus nicio contestație

Tobă, despre licitația privind achiziţia a 400 de maşini VW Polo: A fost câştigătoare oferta cu preţul cel mai scăzut și nu s-a depus nicio contestație
Foto: gandul.info

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a transmis că achiziţia celor 400 de autospeciale VW Polo a fost făcută în urma unei licitaţii la care s-au prezentat doi ofertanţi şi că a fost câştigătoare oferta cu preţul cel mai scăzut.

Declarația a fost făcută în contextul în care, la 2 noiembrie, deputatul liberal Ioan Bălan  a adresat în Parlament o întrebare Ministrului privind achiziția celor 400 de mașini cu care să fie dotată Poliţia Rutieră. Cu acea ocazie, Bălan a atras atenția că licitația a fost câștigată de VW în condițiile în care compania este implicată într-un scandal privind manipularea normelor de poluare.

Bălan a spus că vrea să știe dacă modelul selectat printr-o licitaţie, „asupra căreia planează mai multe suspiciuni privind corectitudinea” poate sprijini operaţiunile Poliţiei Rutiere şi poate asigura protecţia vieţii ofiţerilor.

Petre Tobă a răspuns că licitația s-a făcut conform legislației, care prevede sancțiuni când se încalcă principiile ce stau la baza atribuirii de contracte, informează Mediafax.

Ministrul a explicat că, la această licitație, s-au înscris Renault Commercial Roumanie SRL şi Porche România SRL, fiind declarată câştigătoare oferta cu preţul cel mai scăzut. El a mai precizat că nu a fost depusă nicio contestație.

Potrivit lui Petre Tobă, garanția pentru cele 400 de autospeciale este de trei ani sau 100.000 de kilometri.

„O eventuală comparaţie între două sau mai multe autovehicule, pentru a stabili costurile de întreţinere ale acestora se poate realiza doar după o perioadă de exploatare a autovehiculelor în cauză, avându-se în vedere şi specificul misiunilor derulate de către acestea”, precizează Petre Tobă.

Ministrul menţionează că autospecialele VW Polo au fost distribuite Brigăzii Rutiere din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi tuturor Serviciilor Rutiere din cadrul Inspectoratelor judeţene de poliţie. La distribuirea mașinilor, mai afirmă el, s-a avut în vedere ca fiecărui judeţ să-i fie repartizate câte şase-zece autospeciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`