Titus Corlăţean va face o vizită la Haga: Ministrul va discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen

Publicat: 27 01. 2013, 11:42

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă o întrevedere cu Frans Timmermans, omologul său olandez, Frans Timmermans, în cadrul Summit-ului CELAC-UE, care are loc în Chile.

Demnitarul român a reiterat obiectivul aderării la spaţiul Schengen şi a reamintit că România a finalizat implementarea măsurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012.

“Cei doi miniştri au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, evocând domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi europeană şi au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi consolidarea, în continuare, a cooperării economice şi comerciale româno-olandeze”, se arată într-un comunicat MAE.

Totodată, ministrul de Externe va face o vizită la Haga în prima parte a lunii februarie, deplasarea fiind confirmată în cursul unei întâlniri pe care a avut-o cu Timmermans.

„În cadrul convorbirilor a fost confirmată realizarea vizitei şefului diplomaţiei române la Haga, în prima parte a lunii februarie 2013, şi includerea în programul vizitei a unei componente parlamentare”, scrie sursa citată.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat cu satisfacţie nivelul foarte bun al schimburilor comerciale bilaterale, Olanda ocupând primul loc în clasamentul investitorilor  străini în România.

Cei doi miniştri au abordat şi teme de interes aflate pe agenda europeană. Şeful diplomaţiei române a reiterat obiectivul aderării la spaţiul Schengen şi a reamintit faptul că România a finalizat implementarea măsurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012.