Titus Corlăţean: România şi-a îndeplinit integral angajamentele de aderare la Schengen

Publicat: 22 05. 2012, 19:24
Foto: gazetanord-vest.ro

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a afirmat marți că România și-a îndeplinit integral angajamentele în vederea aderării la spațiul Schengen. Un raport favorabil pe justiție al Comisiei Europene ar elimina pretextele invocate de unele state membre de a nu accepta România în Schenghen.

„Concluzia a fost că, în aşteptarea inclusiv a unui raport bun pe justiţie în luna iulie care să elimine din pretextele pe care le-au invocat unele state membre, prezumţia este pozitivă şi faptul că în septembrie avem îndreptăţite speranţe să beneficiem, în sfârşit, cu întârziere de o decizie pozitivă privind aderarea României la Spaţiul Schengen”, a declarat Corlățean în cadrul unei conferințe de presă, confrom Mediafax. Ministrul și-a afirmat și speranțele ca Olanda să se alăture „practic unanimităţii europene din acest punct de vedere”, propunerea comună franco-germană reprezentând baza pentru o astfel de decizie.

Olanda este în prezent singurul stat membru UE care se mai opune integrării celor două ţări în spaţiul de liberă circulaţie.