Titus Corlățean (PNL): Sfătuiesc PNL să renunțe la termenul „ciuma roșie”, e de sorginte nazistă. Riscă și juridic, și penal / Liberalii cu experiență ar trebui să știe că atunci când ataci un competitor îl ridici

Publicat: 25 08. 2024, 19:47
Actualizat: 25 08. 2024, 20:54
Foto: Facebook @ Titus Corlățean

Senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru de externe, a declarat duminică la Antena 3 că „liberalii riscă și în termeni juridici și penali dacă vor continua să utilizeze” sintagma „ciuma roșie”, transmite G4Media.ro.

Titus Corlățean, despre sintagma „ciuma roșie”: E de sorginte nazistă

Fostul ministru susține că sintagma „ciuma roșie” este de sorginte nazistă și a apărut în materialele lui Joseph Goebbels, ministru al propagandei publice în Germania nazistă, în perioada 1933-1945.

„Cîțu a stimulat acest termen. Liberalii riscă și în termeni juridici și penali dacă vor continua să utileze acest termen”, a declarat Titus Corlățean.

Ce a spus despre declarațiile de la Congresul PSD

Social-democratul spune că atacurile lansate de liderii PSD la adresa PNL în timpul congresului de sâmbătă au avut ca scop poziționarea PNL ca principal competitor al PSD.

„Liberalii cu experiență ar trebui să știe că atunci când ataci un competitor îl ridici. Le facem un bine celor din PNL”, a adăugat Titus Corlățean.

Pe de altă parte, el susține că liderii PSD nu au atacat AUR întrucât nu vor să dea importanță partidului condus de George Simion.