Titus Corlățean participă luni la Consiliul de Afaceri Externe, unde se discută Vecinătatea sudică

Publicat: 13 10. 2012, 13:06

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, va participa luni la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe, la Luxemburg. În cadrul întrunirii se va discuta despre evoluțiile Siriei și Egiptului, dar și despre Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Miniștri de externe ai țărilor membre UE vor dezbate teme de actualitate de pe agenda europeană și internațională, cum ar fi Vecinătatea sudică, Procesul de Pace , Iran, Mali, follow-up la summitu-ul UE-China, informează printr-un comunicat MAE.

„O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi R. Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni”, se arată în comunicat.

În cadrul consiliului va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate relațiile UE-Rusia, Republica Moldova și evoluțiile din Siria și Iran.

De asemenea, miniștri vor avea un schimb de opinii și pe marginea raportului Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei.