Titus Corlățean, despre restructurarea guvernului ucrainean: Unii dintre membrii au ajuns să nu mai poată să performeze de epuizare / Ce a spus despre vicepremierul cu „un rol extrem de pozitiv” pentru etnicii români (VIDEO)

Titus Corlățean, despre restructurarea guvernului ucrainean: Unii dintre membrii au ajuns să nu mai poată să performeze de epuizare / Ce a spus despre vicepremierul cu „un rol extrem de pozitiv” pentru etnicii români (VIDEO)
Foto: Facebook @ Titus Corlățean

Senatorul PSD Titus Corlățean, fost șef al diplomației române, a vorbit despre restructurarea guvernului ucrainean, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat că „unii dintre membrii cabinetului au ajuns, din motive de epuizare, să nu mai poată să performeze așa cum așteaptă președintele Ucrainei”, Volodimir Zelenski.

Titus Corlățean (PSD), despre restructurarea guvernului ucrainean

„Din datele de care eu dispun și e bine să fim foarte scrupuloși, să nu tragem concluzii pripite sau greșite, este vorba de fapt de un proces de restructurare necesar, mai profund al guvernului, care era stabilit de mai multe luni și el a fost amânat de cel puțin două luni din diferite considerente, inclusiv unele de politică internă, respectiv numărul necesar de voturi în parlament pentru a numi un nou guvern, lucru care n-a fost posibil până acum”, a declarat Titus Corlățean.

„Suntem într-un moment important al conflictului, este adevărat, în care are loc în sfârșit această restructurare serioasă a guvernului, care e motivată, din câte cunosc eu, de un fenomen care trebuie înțeles foarte bine – după doi ani și jumătate de război, unii dintre membrii cabinetului au ajuns, din motive de epuizare, să nu mai poată să performeze așa cum așteaptă președintele Ucrainei, șeful guvernului, și e o motivație absolut plauzibilă. E nevoie de o împrospătare a guvernului”, a adăugat fostul ministru.

Ce a spus despre vicepremierul Olha Ștefaninina

„Mie, de exemplu, mi-a atras atenția demisia vicepremierului Stefanișina, însărcinată cu afaceri europene, care noi știm că a performat foarte bine în această perioadă. Este o piesă importantă și, deschid o paranteză mai puțin știută, a avut un rol extrem de pozitiv în anumite schimbări de legislație internă în Ucraina cu privire la etnicii români și la alte minorități. Aparent, era o surpriză, din câte am înțeles, nu doar că nu e o separare, ci va fi o confirmare a doamnei Ștefanișina, chiar posibil cu niște competențe suplimentare, întărite”, a continuat Titus Corlățean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`