Titus Corlăţean a semnat Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia

Publicat: 14 03. 2013, 18:37
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a semnat cu omologul turc Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, cu ocazia vizitei pe care o face în Turcia, fiind primit şi de...

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a semnat cu omologul turc Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, cu ocazia vizitei pe care o face în Turcia, fiind primit şi de preşedintele Turciei, Abdullah Gül, şi de preşedintele Parlamentului din Turcia, Cemil Çiçek.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat interesul pentru dinamizarea cooperării la nivel Parlamentar, salutând demersurile pentru pregătirea apropiatei vizitei oficiale pe care domnul Cemil Çiçek o va efectua în perioada următoare în România.

„În cadrul întrevederii, a fost salutată semnarea de către cei doi miniştri ai afacerilor externe a Planului de Acţiuni al Parteneriatului Strategic„,  se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, ministrul de Externe a reiterat sprijinul României pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană şi a încurajat realizarea de progrese în cadrul procesului de negocieri.  

La rândul său, preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în procesul de aderare a Turciei la UE şi a subliniat că ţara sa doreşte să devină membru cu drepturi depline al UE.