Timișoara nu poate fi lăsată pe mâna clanurilor, afirmă USR: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMNuri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea

Timișoara nu poate fi lăsată pe mâna clanurilor, afirmă USR: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMNuri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
Foto: Dominic Fritz / Facebook

Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMNuri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea.

Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că a oferit familiei Cârpaci RMNuri, gratis și peste rând, ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.

După ce Nicolae Robu i-a cerut pe un ton ridicat să tacă, Olimpia Oprea, în prezent șefa femeilor PNL, nu s-a putut abține și a făcut următoarea declarație: ˝Vladimir Cârpaci, cu care am făcut dezmembrarea terenului înainte de a depune proiectul la Balneo, câte RMN-uri și-a făcut domnul Cârpaci ca să fie de acord cu dezmembrarea, nici nu știți domnule primar, cu toată familia˝.

Într-o explicație transmisă ulterior, Olimpia Oprea a continuat să vorbească despre favorurile făcute Cârpacilor, fără să realizeze că fapta ei este cel puțin imorală.

˝Referitor la programările la RMN-uri, fostul manager al Spitalului Municipal Timișoara susține că cei din familia Cârpaci se prezentau adesea cu urgențe, cu diverse probleme de sănătate, și o sunau pentru a o ruga să îi ajute cu programări˝, a transmis Olimpia Oprea presei locale.

Cum a procedat administrația condusă de Dominic Fritz?

Când, în 2022, clanul Cârpaci a cerut 200.000 de euro pentru acces la șantierul ORL, pe un teren domeniu public, controlat ilegal de Cârpaci, Primăria s-a adresat Justiției. În ciuda presiunilor și șantajului, primarul Dominic Fritz a cerut prin ordonanţă preşedinţială să aibă acces pe terenul oraşului și a obținut victoria.

˝Este absolut revoltător că timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, să scoată bani din buzunar, sau erau ținuți pe o lungă listă de programări, în timp ce Cârpacii obțineau RMNuri gratis și peste rând de la Olimpia Oprea fosta directoare de la Spitalul Municipal.

Aceasta este diferența între administrația condusă de Dominic Fritz și administrația lui Nicolae Robu. Cel din urmă făcea favoruri Cârpacilor ca să rezolve o problemă, în timp ce administrația Fritz s-a adresat Justiției. Ceea ce Nicolae Robu obținea prin RMNuri peste rând, Dominic Fritz a obținut în instanță, cu legea în mână.

Nici nu este de mirare că familia Cârpaci a ocupat ilegal casa din Loga 52 încă 7 ani după ce judecătorii constataseră că au obținut-o prin fals. Pentru că între administrație și clanuri exista o relație de complicitate, gen o mână spală pe alta, favor contra favor˝, transmite USR Timișoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)