Theodor Stolojan are 3 pensii, după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială. Câți bani încasează în total pe lună

Publicat: 23 09. 2024, 12:21

Fostul lider PNL Theodor Stolojan încasează lunar bani din trei pensii, dar acesta insistă că „niciuna nu are caracteristică de pensie specială”. El a spus, la Digi24, cât încasează în total pe lună. Stolojan a fost de două ori premier, europarlamentar și senior economist la Banca Mondială.

Ce pensii încasează Theodor Stolojan

„Am trei pensii. Am pensie bazată pe contributivitate din România, care a ajuns acum în urma recalculării la 9.700 lei. Aveam 6.000 și ceva înainte de recalculare. Deci 18 ani de zile de pe contributivitate eu am fost păgubit tot timpul.

Am o pensie de la Banca Mondială, care e o pensie cum e pilonul doi de pensii private în România”, a declarat Theodor Stolojan, pentru Digi24.

Întrebat cât primește în total pe lună, acesta a răspuns: „iau în jur de 4.500 de euro”, adică 22.500 de lei.

Theodor Stolojan mai are două surse de venit pentru că a fost europarlamentar și economist la Banca Mondială, unde „lunar îmi reținea din salariu și se acumula într-un fond care pe urmă era cam ca la pilonul doi obligatoriu de pensii. Și am o pensie de la Parlamentul European, însă niciuna din astea nu are caracteristica de pensie specială, n-atinge nebunia pe care am creat-o în România”.