Theodor Paleologu: Iohannis e prizonierul neputincios al PSD. Să anunțe de pe acum că nu mai candidează în 2019

Theodor Paleologu: Iohannis e prizonierul neputincios al PSD. Să anunțe de pe acum că nu mai candidează în 2019
Foto: Adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis este prizonierul neputincios al PSD, a declarat Theodor Paleologu. Fostul ministru al Culturii a mai susținut că Iohannis ar trebui să anunţe de pe acum că nu mai candidează pentru un nou mandat de preşedinte, deoarece bilanțul lui este extraordinar de prost.

”Preşedintele Iohannis a reuşit o contraperformanţă politică fabuloasă şi anume în 2014 a fost ales cu o majoritate extrem de confortabilă. Doi ani mai târziu, prin prestaţia sa a adus o majoritate covârşitoare a PSD-ului în Parlament. El e de acum prizonierul neputincios al PSD-ului. Eu cred că preşedintele Iohannis ar trebui să anunţe de pe acum că nu mai candidează în 2019, pentru că bilanţul lui este extraordinar de prost. Sigur, poate să facă declaraţii, a spus foarte bine ce a spus la învestirea Guvernului, dar în ceea ce priveşte bilanţul stă foarte prost şi e vorba de catastrofa primilor doi ani”, a declarat Theodor Paleologu, pentru RFI.

În opinia sa, Iohannis este în parte vinovat de situația în care a ajuns astăzi PNL-ul, deoarece el a susținut-o pe Gorghiu la conducerea partidului, pentru a fi sigur că nu are contracandidat la prezidențiale, iar Gorghiu n-a făcut decât să se înconjoare de oameni mai slabi ca ea.

”De aia spun că ar trebui să se gândească foarte serios să se retragă de pe acum, pentru că dacă face ca Emil Constantinescu, îşi ia o responsabilitate foarte mare, nu poţi să te retragi cu doar câteva luni înainte. Iar prestaţia lui nu e deloc convingătoare”, a mai punctat Paleologu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`