Teodor Meleșcanu anunţă APOCALIPSA după Brexit: Dacă cei 10.000 de medici români din Regat ar fi daţi afară, sistemul de sănătate britanic s-ar PRĂBUŞI (AUDIO)

Teodor Meleșcanu anunţă APOCALIPSA după Brexit: Dacă cei 10.000 de medici români din Regat ar fi daţi afară, sistemul de sănătate britanic s-ar PRĂBUŞI (AUDIO)

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, într-un interviu la BBC, că, dacă va exista o ieșire a Marii Britanii din UE fără acord (un „hard Brexit”), va trebui discutată problema drepturilor românilor care muncesc și contribuie la economia Regatului Unit.

Oficialul guvernamental a preciza că a primit asigurări că Executivul de la Londra nu va face „prostia” să ia măsuri împotriva românilor după Brexit.

Ministrul a susţinut că doar în sănătate lucrează 10.000 de asistente şi medici români, iar dacă aceştia ar fi daţi afară atunci sistemul de sănătate britanic ar intra în colaps.

„Dacă va fi o ieşire grea, va trebui să discutăm. Sunt peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie, nu sunt turişti, ei contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii. Sunt peste 10.000 de români care lucrează în sistemul de sănătate din Marea Britanie, doctori, asistente medicale şi alţii. Ei sunt foarte bine integraţi în societatea britanică şi cred că asta va fi un argument puternic”, a afirmat Teodor Meleşcanu, potrivit news.ro.

Ministrul Afacerilor Externe a spus că a discutat această problemă la Bucureşti cu fostul ministru de externe britanic Boris Johnson.
„Am avut o întâlnire cu fostul ministru de externe al Marii Britanii Boris Johnson, la Bucureşti, şi am discutat despre situaţia românilor. Mi-a spus: Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal. I-am spus: Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru? Mi-a răspuns: Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi. A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc”, a precizat Meleşcanu.

Întrebat dacă este conştient că unul dintre motivele pentru care s-a votat Brexitul este acela că s-a spus că muncitorii din alte state UE vin şi iau locurile de muncă ale britanicilor, Meleşcanu a răspuns: „Asta nu este o abordare serioasă, pentru că românii şi alţi cetăţeni UE, polonezii şi bulgarii, fac munca pe care cetăţenii britanici nu vor să o facă. Cred că este o contribuţie solidă la dezvoltarea economică a Marii Britanii”.

Meleşcanu a precizat că va fi foarte dificil ca guvernul britanic să obţină noi discuţii din partea oficialilor de la Bruxelles în cazul în care acordul deja aprobat de UE rămâne blocat la Londra. El consideră însă că acest lucru nu este chiar imposibil.

Întrebat cum comentează ironia faptului că Marea Britanie, unul dintre cei mai puternici avocaţi ai aderării României la UE, va părăsi blocul comunitar în timpul mandatului României la preşedinţia rotativă, Meleşcanu a precizat că Bucureştiul este interesat în păstrarea unei relaţii cât mai strânse cu Londra.
„România nu va uita niciodată sprijinul Marii Britanii pentru a adera la Uniunea Europeană. Suntem interesaţi să ţinem Marea Britanie cât mai aproape de UE”, a mai spus el.

Interviul de la BBC cu Teodor Meleşcanu poate fi ascultat AICI (de la minutul 30).

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut